Ψηφιακά ενεργοί ηλικιωμένοι πολίτες με τη βοήθεια του Noesis

“Γιαγιά, παππού, πατήστε enter!”. Ναι, πλέον είναι μια φράση που θα ακούμε/λέμε όλο και πιο συχνά, καθώς η ψηφιακή εποχή δεν πρέπει να αποκλείει κανέναν.

Το πρόγραμμα “Γραμματισμός και Τρίτη Ηλικία” αντιλαμβάνεται την ανάγκη να καλυφθεί το χάσμα που δημιουργείτε ανάμεσα στην Τρίτη Ηλικία και την τεχνολογική πρόοδο και στοχεύει στο να εκπαιδεύσει ηλικιωμένους πολίτες στη χρήση των ψηφιακών μέσων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ζευγάρια είναι στην πλειοψηφία οι ηλικιωμένοι που έχουν επιμορφωθεί ψηφιακά στη χρήση υπολογιστών και τις βασικές διαδικασίες της ψηφιακής πύλης δημόσιας διοίκησης gov.gr.

Οι ηλικιωμένοι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα και ζητούν τη συνέχισή του, καθώς αυτό τους βοηθάει να αποκτήσουν βασικές ψηφιακές δεξιότητες για την εξυπηρέτηση των συναλλαγών τους με το δημόσιο και την περιήγησή τους στο διαδίκτυο γενικότερα. Το γεγονός αυτό τους επιτρέπει να έχουν περισσότερη αυτονομία και να διαχειρίζονται μόνοι τους τις προσωπικές τους υποθέσεις.

Παρόλες τις δυσκολίες που έχουν γενικά με τους υπολογιστές, οι ηλικιωμένοι δείχνουν μεγάλη προθυμία για μάθηση και, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ευάγγελος Αφθονίδης, επιστημονικά υπεύθυνος κι εκπαιδευτής του προγράμματος “Γραμματισμός και Τρίτη Ηλικία”, συνεργάζονται αρμονικά και βοηθούν ο ένας τον άλλον.

Αξιολογούν δε οι ίδιοι το πρόγραμμα ως πολύ θετικό , καθώς, πέρα από τις γνώσεις που αποκτούν, θεωρούν ότι ο τρόπος με τον οποίο γίνονται τα μαθήματα είναι ο κατάλληλος για ανθρώπους της ηλικίας τους, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τους υπολογιστές. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας Noesis στέλνουν το μήνυμα, λοιπόν: “Γιαγιά, παππού, πατήστε enter”!

Γιατί οι άνθρωποι δεν παύουν να εξελίσσονται και να παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους.

 

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

About us

      Είμαστε η Φωτεινή και η Φωτεινή!
Στο Love, F δημοσιεύουμε με αγάπη το καλύτερο “κομμάτι” μας. Συστεγάζουμε τις αρχές, τις απόψεις, τις επιθυμίες και τις στιγμές μας. Είναι το κέφι μας, όσα μας απασχολούν και όσα προσπαθούμε.

FIND US

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

You may also like