5 τρόποι να ξοδέψετε 5 ευρώ κάνοντας κάποιον χαρούμενο από μακριά: Τρίτη ηλικία edition

Τα Χριστούγεννα ήρθαν για τα καλά και εμείς συνεχίζουμε να είμαστε μακριά από φίλους και οικογένεια, αλλά πάντα υπάρχει τρόπος να είμαστε “μαζί”.

Ειδικά οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας έχουν περάσει πλέον πάρα πολύ καιρό μέσα στο σπίτι και η κούραση και ο φόβος είναι λογικό να αρχίσει να τους καταβάλει. Εμείς όμως μπορούμε να τους φτιάχνουμε το κέφι με απλές κινήσεις έστω και από μακριά!

Σκεφτήκαμε για σας 5 ιδέες ή αλλιώς 5 τρόπους να ξοδέψετε 5 ευρώ για να γεμίσετε χαρά και να φωτίσετε τη μέρα των ηλικιωμένων γύρω σας!

  1. Λιχουδιές: Το έχω ξαναγράψει πως κάποιες φορές λίγο ξεχνιόμαστε και δεν σκεφτόμαστε πως και οι μεγαλύτεροι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στις πιο μικρές απολαύσεις όπως μπορεί να είναι κάποιο γλυκό, κάποιο junk food ή κάποιο “είδος πολυτελείας”. Για παράδειγμα η γιαγιά μου τρελαίνεται με φουντούνια και με “μπλε” τυρί (1 ευρώ και 1.5 ευρώ αντίστοιχα), αλλά δεν τα ζητάει το ίδιο εύκολα από το σούπερ μάρκετ. Μπορούμε όμως να πάρουμε την πρωτοβουλία εμείς και την επόμενη φορά που θα πάμε σούπερ μάρκετ να πάρουμε για αυτούς κάτι ιδιαίτερο που ξέρουμε πως τους αρέσει ή, γιατί όχι, να πάρουμε κάτι καινούργιο για να το δοκιμάσουν. Το ξέρω ότι συνήθως οι ηλικωμένοι έχουν θέματα υγείας που τους αποτρέπουν από τέτοιες τροφές, όμως σίγουρα μια σοκολάτα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν και σε κάθε περίπτωση υπάρχουν λύσεις για κάθε περίσταση.
  2. Φωτογραφίες: Ό,τι και να μας λείπει στην καραντίνα, τίποτα δεν συγκρίνεται με τους ανθρώπους μας που δεν μπορούμε να δούμε και να αγκαλιάσουμε. Για τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας αυτό είναι ακόμα πιο έντονο γιατί η τόσο μακρόχρονη απομόνωση και ο φόβος του αντίκτυπου της πανδημίας στην τρίτη ηλικία, εντείνει την λαχτάρα τους να μας δουν! Και αφού δεν μπορούν να μας δουν από κοντά, τουλάχιστον ας μας βλέπουν σε ευτυχισμένες μας στιγμές! Οι φωτογραφίες πάντα βοηθάνε σε τέτοιες περιπτώσεις και το να λάβουν ξαφνικά έναν φάκελο με στιγμές κοινές (ή και όχι) μαζί σας, σίγουρα θα τους κάνει πολύ χαρούμενους και θα τους δώσει λίγο παραπάνω κουράγιο. Μπορείτε να βρείτε εταιρείες μέσω ίντερνετ που μπορούν να εκτυπώσουν τις φωτογραφίες που θα τους στείλετε και να τις ταχυδρομήσουν εκεί που θα επιλέξετε εσείς!
  3. Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά: Παρά τις πρωτόγνορες συνθήκες, τα Χριστούγεννα ήρθαν και είναι κρίμα να μην τα χαιρόμαστε όλοι! Το ξέρω πως κάποιες φορές οι ηλικιωμένοι αρνούνται να στολίσουν (πένθος, άρνηση,παραίτηση κ.ά.) όμως κανένας δεν είπε όχι σε ένα διακοσμητικό! Μπορούμε ακόμη και στο σούπερ μάρκετ, να βρούμε πάρα πολλά στολίδια για το σπίτι που θα κάνουν την ατμόσφαιρα πιο γιορτινή. Απλά να έχετε στο μυαλό σας ότι προορίζεται για κάποιον άλλον και να κάνετε την αγορά με γνώμονα το δικό τους γούστο: μου πήρε λίγο καιρό να αποδεκτώ τα πολύχρωμα λαμπάκια της γιαγιάς μου, αλλά όταν κατάλαβα πόσο της αρέσουν τα λάτρεψα!
  4. Κρέμα χεριών: Αν κι εσείς πλένετε τα χέρια σας πολύ σχολαστικά, όπως λέει και ο φίλος μας ο Σπύρος, τότε θα ξέρετε πόσο βαραίνουν τα χέρια και ξεραίνονται. Κι αν τα δικά μας χέρια επιβαρύνονται, φανταστείτε τις μεγαλύτερες ηλικίες που έτσι κι αλλιώς συχνά έχουν θέμα. Όταν θα επισκεφτείτε ξανά κάποιο φαρμακείο ή ακόμα και το σούπερ μάρκετ, ψάξτε να βρείτε μια ενυδατική κρέμα χεριών, την οποία μπορείτε να τυλίξετε με ένα όμορφο περιτύλιγμα και να κάνετε ένα δωράκι την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας τους δικούς σας ηλικιωμένους ανθρώπους.
  5. Καφέ και κουλουράκια: Συχνά σκέφτομαι πόσο μου έχει λείψει να πάω στη γιαγιά μου για έναν καφέ (πάντα ελληνικό), που τον σερβίρει σε γυάλινο δίσκο συνοδευόμενο με κουλουράκια που πρέπει να φάω αλλιώς δεν μπορώ να φύγω. Είναι δύσκολο για όλους μας και κάποιες φορές είναι καλό να υπενθιμίζουμε στους παππούδες μας ότι κι εμας μας λείπουν πολύ. Μπορείτε να πάρε τον αγαπημένο τους καφέ και τα κουλουράκια από το φούρνο που προτιμάνε (κάθε σωστή γιαγιά έχει κατασταλάξει στα πιο ωραία για αυτήν κουλουράκια της γειτονιάς και αυτή η απόφαση δεν αλλάζει) και να τα τυλίξετε μαζί με μια ωραία κορδέλα! Προσθέστε ένα σημειωματάκι για να τους θυμίσετε ότι και εσείς περιμένετε με ανηπομονησία το επόμενο ραντεβού για καφεδάκι!

Share:

About us

      Είμαστε η Φωτεινή και η Φωτεινή!
Στο Love, F δημοσιεύουμε με αγάπη το καλύτερο “κομμάτι” μας. Συστεγάζουμε τις αρχές, τις απόψεις, τις επιθυμίες και τις στιγμές μας. Είναι το κέφι μας, όσα μας απασχολούν και όσα προσπαθούμε.

FIND US

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

You may also like