5 τρόποι να ξοδέψετε 5 ευρώ… κάνοντας κάποιον χαρούμενο από μακριά!

Η ιδέα για τη συγκεκριμένη στήλη δημιουργήθηκε πριν το δεύτερο lockdown, όταν τα πράγματα δεν ήταν τόσο δύσκολα για την υγειονομική και οικονομική ασφάλεια της χώρας μας. Προβληματίστηκα για το αν είναι o σωστός χρόνος για μια τέτοια “παρακίνηση”, όμως σκέφτηκα πως, εν τέλει, τίποτα δεν μας κάνει πιο πλούσιους από το να δίνουμε και ίσως είναι η στιγμή να δούμε τα χρήματα με μια άλλη πιο ουσιαστική ματιά, τόσο για εμάς όσο και για τους γύρω μας. Εύχομαι όλοι να είμαστε σε θέση να μπορούμε να ξοδεύουμε 5 ευρώ χωρίς να μας λείπουν τα βασικά.

Η ανάγκη να μοιράζουμε χαρά (έστω και από μακριά) προκάλεσε τη σκέψη για το πώς και τι μπορούμε να κάνουμε έχοντας ένα συγκεκριμένο budget και έναν συγκεκριμένο (διαφορετικό κάθε φορά) στόχο.

Το χρηματικό ποσό των 5 ευρώ δεν διατίθεται από όλους για ξόδεμα αλλά ας συμφωνήσουμε πως για το μέσο όρο είναι ένα ποσό που θα διέθετε χωρίς μεγάλη δυσκολία. Γιατί να μην το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε την ημέρα κάποιου και κατ’ επέκταση και τη δική μας; 

Ακόμα και τώρα που μένουμε σπίτι, υπάρχουν τρόποι να κάνουμε τους γύρω μας χαρούμενους…από μακριά! Το σημαντικό, φυσικά, είναι η χειρονομία και η σκέψη πίσω από αυτή και όχι η χρηματική αξία.

Ξεκινάμε τη νέα μας στήλη με 5 τρόπους να ξοδέψουμε 5 ευρώ για να φτιάξουμε τη μέρα κάποιου από μακριά!

Ορίστε 5 απλοί τρόποι!

  1. Παραγγείλτε πρωινό: Όλοι ξέρουμε ότι στην καραντίνα θα δουλέψει και πάλι πολύ το delivery- σκέψου, όμως, να ξυπνήσεις και να δεις μήνυμα που να σου λέει πως σε λίγο θα φτάσει στην πόρτα σου ζεστός καφές και cookies (εντάξει, να λέμε και καμιά καλημέρα πρώτα). Όσο θα ήθελες να  συμβεί σε σένα αυτό, τόσο εύκολα μπορείς να το κάνεις εσύ για κάποιον άλλον! Επίλεξε μία απο τις τόσες εφαρμογές παραγγελίας φαγητού/καφέ, βάλε τη διεύθυνση του φίλου/αδερφού/συναδέλφου/μπαμπά, διάλεξε τον αγαπημένο του καφέ και πλήρωσε με κάρτα. Καλύτερα να γράψεις και στα σχόλια ότι πρόκειται για έκπληξη! Φρόντισε μόνο το πρόσωπο για το οποίο προορίζεται η παραγγελία να είναι όντως σπίτι για να μη ψάχνεται ο αποστολέας.
  2. Κάντε δώρο μια ιδιαίτερη μάσκα: Ποιος μπορεί πια να κινηθεί έξω χωρίς μάσκα; (Καλά, γενικά ποιος μπορεί να κινηθεί τώρα -μεγάλη κουβέντα- αλλά λέμε τώρα..). Εφόσον, λοιπόν, είναι και θα είναι για αρκετό καιρό το βασικό μας αξεσουάρ, γιατί να μη φοράμε τις πιο ωραίες και πολύχρωμες μάσκες; Ψάξτε λίγο στο ίντερνετ, βρείτε κάποια σχέδια που πιστεύετε ότι θα αρέσουν στο πρόσωπο για το οποίο τις θέλετε και στείλτε τες στο σπίτι του! Προτιμήστε μικρά μαγαζιά (ίσως έχετε και στη γειτονιά σας!) που συνήθως φτιάχνουν μάσκες με μεράκι και μοναδικά υφάσματα. Ζητήστε από το κατάστημα αν μπορεί να προσθέσει ένα μήνυμα εκ μέρους σας. Είμαι σίγουρη ότι θα σας βοηθήσουν να φτάσει το δέμα σας στον παραλήπτη του, με όλη την αγάπη που κρύβεται μέσα του!
  3. Αγοράστε μια ταινία από on line πλατφόρμες (π.χ. google): Έχει γενέθλια η κολλητή αλλά μένει δύο περιφερειακές ενότητες μακριά; Αρχικά υπομονή, σε κανέναν δεν αρέσει να περνάει μόνος του τα γενέθλιά του αλλά μάλλον αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα που έχουμε αυτή τη στιγμή ως πλανήτης. Από την άλλη, μπορείς εύκολα να φτιάξεις τη διάθεση του/της φίλου/φίλης σου στέλνοντας του/της την αγαπημένη σας ταινία με μπόλικη αγάπη και έγνοια (ή μήπως να τους στείλεις και ένα κουτί ποπ κορν;). Στις ταινίες google θα βρεις πολλές επιλογές και σίγουρα μια από όλες θα κάνει τους φίλους σου να χαρούν, γιατί κάποιος τους έστειλε (έστω και έτσι) ένα δωράκι! Μπορείς να πληρώσεις εύκολα με την κάρτα σου. Το ξέρω ότι ίσως μπορείς να βρεις κάποιες ταινίες δωρεάν στο ίντερνετ αλλά η πειρατεία (ειδικά στις μέρες μας) αποτελεί βαρύ πλήγμα για τη βιομηχανία του κινηματογράφου, οπότε, αν ανήκεις στους “έχοντες 5 ευρώ” (διάβασε στην αρχή) καλύτερα να ακολουθήσεις την πιο σωστή οδό!
  4. Εξασφαλίστε μια νέα (διαδικτυακή) εμπειρία: Ωραίες και οι ταινίες αλλά πώς θα σου φαινόταν να κάνεις κάτι τελείως διαφορετικο; Μια δοκιμή κρασιού ας πούμε; Στο site της Airbnb θα βρεις πολλές και διαφορετικές “εμπειρίες” για όλα τα ενδιαφέροντα και για όλες τις τσέπες. Στα ελληνικά, τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, υπάρχει η εμπειρία του διαδικτυακού wine taste στα 6 ευρώ. Νομίζω πως, αν επιλέξεις αυτόν τον τρόπο για να “αλλάξεις” την καραντίνα κάποιου, θα σου ανήκει δικαιωματικά ο τίτλος του πιο πρωτοποριακού/πρωτότυπου φίλου!
  5. “Πάμε θέατρο;”: Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την αρχή της δεύτερης καραντίνας και ίσως ήδη κάποιοι από εμάς έχουν αρχίσει να αναζητούν νέους τρόπους ψυχαγωγίας. Και γιατί να μην στείλεις τους φίλους/γονείς/συγγενείς θέατρο; Τώρα πια η σκηνή του θεάτρου μεταφέρεται σε κάθε απομακρυσμένο μέρος της Ελλάδας και μπορούμε να απολαύσουμε και να στηρίξουμε αξιόλογες παραστάσεις αυτή τη δύσκολη περίοδο. Μπορείτε να βρείτε εισιτήρια από 3 ευρώ τόσο για ξένες παραγωγές όσο και για εγχώριες, ενώ συχνά διατίθενται και δωρεάν παραστάσεις.

Μην ξεχνάτε πως βασικός μας στόχος είναι να χρωματίσουμε τη μέρα κάποιου ενώ φυσικά υπάρχουν και άπειρες επιλογές που δεν απαιτούν κανένα έξοδο!

Αν έχετε κάποια άλλη ιδέα και πρόταση μοιραστείτε την μαζί μας στα σχόλια!

Share:

About us

      Είμαστε η Φωτεινή και η Φωτεινή!
Στο Love, F δημοσιεύουμε με αγάπη το καλύτερο “κομμάτι” μας. Συστεγάζουμε τις αρχές, τις απόψεις, τις επιθυμίες και τις στιγμές μας. Είναι το κέφι μας, όσα μας απασχολούν και όσα προσπαθούμε.

FIND US

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

You may also like