Αυτό με το θεματικό πάρτι “Φιλαράκια”.

Τουρουρουρουρου ρουρου Τουρουρουρουρου ρουρου…

Μπορείτε να καταλάβετε τη σειρά μόνο από τις τρεις πρώτες νότες; Έχετε κάνει κάθε κουίζ και πάντα βγαίνετε “το πιο πιστό Φιλαράκι” της σειράς; Ξέρετε κάθε ατάκα αλλά ευχαρίστως θα την ξαναβλέπατε από την αρχή για έβδομη φορά ή έχετε κάποιον φίλο που είναι εθισμένος στα “Φιλαράκια”; Ε, τότε αυτό το πάρτι είναι για σας!

Ο αδερφός μου ανήκει στην παραπάνω κατηγορία και όταν πλησίαζαν τα γενέθλιά του οι φίλοι του αποφάσισαν να του κάνουν έκπληξη με θέμα τη σειρά “Τα Φιλαράκια”.

Η αλήθεια είναι πως μέχρι τελευταία στιγμή είχα τις επιφυλάξεις μου αλλά εν τέλει κατέληξα στο ότι ήταν ίσως η μοναδική ευκαιρία για μια μικρή γιορτή. Φυσικά τα άτομα ήταν ελάχιστα και μέσα σε κάθε νόμιμο και υπεύθυνο πλαίσιο, ενώ ήταν πολύ καιρό πριν τα νέα μέτρα. Η χαρά όμως πρέπει πάντα να είναι γιορτή, μικρή ή μεγάλη, ακόμα και για λίγους.

Έτσι με αφορμή την πρωτοβουλία των παιδιών, σκέφτηκα πως θα μπορούσα να ετοιμάσω αντίστοιχα το χώρο και να συμβάλω στη διαμόρφωση του θέματος.

Η χρωματική παλέτα ήταν το μωβ και το κίτρινο, κλασσικά χρώματα της σειράς που είναι ιδιαίτερα και έντονα, άρα από μόνα τους έκαναν εντυπωσιακό το στολισμό. 

Βρήκα μπαλόνια σε αυτούς τους τόνους και πρόσεξα να πάρω διαφορετικά μεγέθη γιατί είχα ως στόχο να τα συνθέσω όλα στην ειδική δέστρα για μπαλόνια σε μορφή ρολό. Είναι εύκολη και οικονομική σύνθεση και προσθέτει σε κάθε στολισμό.

Τα props πάντα μου αρέσουν και τα “Φιλαράκια” έχουν περιεχόμενο που σε προκαλεί να φτιάξεις μερικά. Μετά από έρευνα στο διαδίκτυο βρήκα αυτά τα σχέδια, τα οποία εκτύπωσα σε χαρτί, τα έκοψα και τα κόλλησα πάνω σε ξυλάκια από σουβλάκι. Μην υποτιμήσετε το χρόνο που χρειάζεστε για να τα κόψετε, ενώ για να είναι πιο σταθερά, προτιμήστε την κολλητική ταινία από την κόλλα. 

Ήθελα όμως να προσθέσω και κάτι ακόμα και έτσι σκέφτηκα την κορνίζα, επίσης κλασσική φωτογραφία των πρωταγωνιστών της σειράς. Ιδανικά θα ήθελα μια μεγάλη κανονική κορνίζα αλλά, εφόσον δεν την είχα, αποφάσισα να φτιάξω μια από χαρτόκουτο. Ήμουν τυχερή γιατί βρήκα σχετικά εύκολα το κατάλληλο μέγεθος κούτας. Μέτρησα και μετά έκοψα το εσωτερικό ορθογώνιο που είχε σχηματιστεί με ένα ψαλίδι. Προτιμήστε το κοπίδι για πιο ωραίο αποτέλεσμα αλλά και για μεγαλύτερη ασφάλεια. Βρήκα στην αγορά ένα σπρέι μπογιάς σε ένα φανταστικό μωβ χρώμα και, αφού έστρωσα κάτω στο μπαλκόνι χαρτιά, το έβαψα. Το πρόβλημα μου ήταν ότι, επειδή όπως σας είπα το αποφάσισα την ίδια μέρα, έπρεπε να τα κάνω όλα (συμπεριλαμβανομένων των αγορών, ενός τρίωρου μαθήματος και δουλειάς)  γρήγορα αλλά και όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Στην περίπτωση της κορνίζας όμως δεν μου βγήκε πολύ, πάρα τις μεγάλες προσπάθειες των φίλων μου να με βοηθήσουν, καθώς το χρώμα δεν πρόλαβε να στεγνώσει και γράψαμε πολύ βιαστικά στο χέρι τον τίτλο “The one where Konstantinos turns 20”. Σας προτείνω, αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε το ίδιο θέμα, να φροντίσετε για την κορνίζα πριν την ημέρα του event και το αποτέλεσμά σας θα είναι πολύ καλύτερο από το δικό μου. 

Σε κάθε event θεωρώ σημαντικό να μπαίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στο θέμα και σίγουρα, όταν όλο το σπίτι είναι “ντυμένο” ανάλογα, βοηθάει στη δημιουργία αντίστοιχης ατμόσφαιρας. Το δικό μας θέμα ήταν κάπως πιο δεσμευτικό, οπότε σκέφτηκα να εκτυπώσω διάφορες φράσεις της σειράς και να διακοσμήσω τον έναν τοίχο με αυτές. Πάνω στην αναζήτηση έπεσα πάνω στα παρακάτω illustrations, τα οποία ολοκλήρωσαν την ιδέα (δυστυχώς δεν γνωρίζω ποιος είναι ο καλλιτέχνης πίσω από αυτά). 

Ακόμα, τα παιδιά είχαν φροντίσει να εκτυπώσουν σε σκληρό Α3 το λογότυπο της σειράς και του καφέ “Central Perk”.

Συνεχίζοντας την αναζήτηση, έπεσα πάνω σε ένα απίστευτα χρήσιμο αρχείο από το οποίο πήρα τόσο τις ετικέτες για τα μπουκαλάκια νερό, τα αυτοκόλλητα για τα ποτήρια όσο και επιπλέον σχέδια για props.

Επίσης τα παιδιά τύπωσαν διάφορες χαρακτηριστικές φιγούρες με τις οποίες διακοσμήσαμε το τραπέζι αλλά και την κορνίζα.

Τα σχέδια για τις ετικέτες από τα μπουκάλια όσο και τα αυτοκόλλητα για τα ποτήρια, τα εκτύπωσα σε αυτοκόλλητο χαρτί και μετά με την βοήθεια των παιδιών τα κόψαμε και τα τοποθετησαμε στη θέση τους. 

Για το τραπέζι, που ήταν και το κεντρικό κομμάτι, βρήκα ένα κίτρινο τραπεζομάντηλο μιας χρήσης που αποτέλεσε ωραίο καμβά για τα μωβ ποτήρια και τις αντίστοιχες χαρτοπετσέτες. Βρήκα μονόχρωμες αλλά και δίχρωμες στα χρώματα του θέματος. Αντίστοιχα και τα χαρτινα πιάτα ήταν στα ίδια χρώματα. Τα πατατάκια και τα ποπ κορν τα έβαλα σε πλαστικά μπολάκια πάλι στα ίδια χρώματα. 

Την τούρτα επιμελήθηκαν τα κορίτσια της παρέας και εκτός από θεματική ήταν και πεντανόστιμη κατά κοινή ομολογία όλων.

Οι φίλοι του ανυποψίαστου θύματος εορτάζοντα ετοιμάσαν και το banner “The one where Konstantinos turns 20”. Χρειάζεται υπομονή για να κόψεις και να κολλήσεις σωστά τα γράμματα και τα παιδιά έκαναν τέλεια δουλειά. Εδώ μπορείτε να βρείτε τη γραμματοσειρά .

Το αντισυπτικό φυσικά έρεε άφθονο, ενώ υπήρχαν και αυτοκόλλητα όπου ο καθένας έγραφε το όνομά του και το τοποθετούσε στο ποτήρι ή το μπουκάλι του.  Ξαναθυμίζω πως το πάρτι έγινε πολύ πριν την καραντίνα.

Απέφυγα κάθε είδους φαγητό εξαιτίας του ιού και υπολόγισα στην πιτσαρία της γειτονιάς. 

Η όλη συνάντηση ήταν έκπληξη, οπότε, εφόσον ο εορτάζοντας μένει στο ίδιο σπίτι, επιστρατεύτηκε σχέδιο για να βγει έξω και να προλάβουν να έρθουν τα παιδιά μαζί με τα πράγματα. Είχαμε 10 λεπτά να κολλήσουμε τα πάντα, να στήσουμε το τραπέζι και συνθέσουμε τα μπαλόνια (τα οποία ήταν ήδη φουσκωμένα και έφτασαν σε σακουλες). Φυσικά όλα πήγαν καλά και η έκπληξη κρίθηκε επιτυχημένη. 

Γενική συμβουλή: Μην τρέχετε τελευταία στιγμή! Ίσως μπορείτε να τα προλάβετε αλλά δεν υπάρχει λόγος. Είναι σημαντικό να ευχαριστιέστε και εσείς την προετοιμασία, να είστε δημιουργικοί και όχι αγχωμένοι. 

Tips:

  • Αν μπορείτε, δημιουργήστε κάπου την κλασσική μωβ πόρτα. Μπορείτε να την φτιάξετε με μωβ χαρτόνι ή ακόμα και από μωβ ύφασμα/κουβέρτα. 
  • Αν σκοπεύετε να κάνετε τις εκτυπώσεις έξω, τσεκάρετε το πού γιατί είναι κρίμα να αλλιωθούν τα χρώματα.
  • Το blue-tack (patafix, αυτοκόλλητη πλαστελίνη, όπως θέλετε πείτε το) είναι βασικός σύμμαχος για να κολλήσετε ό,τι θέλετε στους τοίχους χωρίς να ανησυχείτε. Φροντίστε να έχετε αρκετό.
  • Δεν χρειάζεται να ξέρετε εσείς από “Φιλαράκια”. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο διαδίκτυο που θα σας κατευθύνουν.

Η περίοδος που διανύουμε φυσικά και αυτονόητα δεν είναι για πάρτι, αλλά κανείς δεν μας εμποδίζει να τα ονειρευόμαστε. Επίσης μπορείτε να κάνετε όλη την προετοιμασία για 2 άτομα! Αν τα άτομα που έχετε επιλέξει να περάσετε μαζί την καραντίνα, έχουν γενέθλια και είναι φανς των “Friends”, μπορείτε με όσα μέσα διαθέτετε, να τους φτιάξετε τη μέρα ετοιμάζοντας κάτι μοναδικό!

Share:

About us

      Είμαστε η Φωτεινή και η Φωτεινή!
Στο Love, F δημοσιεύουμε με αγάπη το καλύτερο “κομμάτι” μας. Συστεγάζουμε τις αρχές, τις απόψεις, τις επιθυμίες και τις στιγμές μας. Είναι το κέφι μας, όσα μας απασχολούν και όσα προσπαθούμε.

FIND US

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

You may also like