“Βοηθήστε τους δεινόσαυρους” – Δραστηριότητα για παιδιά (Εκτυπώσιμο)

Όσο ο καιρός είναι ακόμα καλός γιατί να μένετε μέσα; Τα σχολεία ξεκίνησαν, το καθημερινό πρόγραμμα άρχισε όμως οι μέρες είναι για ακόμη λίγο ηλιόλουστες. Αν έχετε ξεμείνει πια από ιδέες για δραστηριότητες έχουμε για σας την τέλεια πρόταση για τους μικρούς μας φίλους!

Οι δεινόσαυροι είναι ένα αγαπημένο θέμα των μικρών παιδιών (και όχι μόνο) και σίγουρα αποτελεί πρόκληση ως θεματολογία για πάρτι! Γιατί όμως να περιμένετε ένα πάρτι για να τους εξερευνήσετε;

Τι λέτε να οργανώσετε μια περιπέτεια για να ανακαλύψετε τα αυγά των δεινόσαυρων;;;

Αρχικά θα χρειαστείτε δεινόσαυρους…. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε τους δικούς από μπαλόνια! Αυτό που χρειάζεστε είναι μπαλόνια μεσαίου μεγέθους (σε ό,τι χρώμα θέλετε εσείς), χαρτόνια, ένα ψαλίδι, καλή κολλητική ταινία και τα σχέδια ως πατητούρα για να σχεδιάσετε τα πόδια, τα πτερύγια και το κεφάλι των δεινόσαυρών σας. Εγώ χρησιμοποίησα αυτά, ενώ αντίστοιχα μπορείτε να βρείτε εύκολα στο pinterest. 

Εφόσον επιλέξετε τα σχέδια που θέλετε, εκτυπώστε τα, κόψτε τα και σχεδιάστε τα στο χαρτόνι. Μόλις τα έχετε έτοιμα, κολλήστε τα πάνω στο μπαλόνι με προσοχή. Έχετε υπόψη ότι χρειάζεται να υπολογίσετε από πριν πού θα κολλήσετε το κάθε κομμάτι και να το πιέσετε για λίγο μέχρι να κολλήσει. Έτοιμος ο δεινόσαυρός σας!

Μπορείτε να τους τοποθετήσετε κάπου όλους μαζί (εγώ τα κρέμασα από κομμάτια σπάγγκου σ’ ένα δέντρο) και, όταν έρθουν οι μικροί σας καλεσμένοι, να τους διαβάσετε ένα μήνυμα εκ μέρους τους. Μήπως οι δεινόσαυροι ψάχνουν τα αυγά τους και μόνο οι μικροί σας φίλοι μπορούν να τα βρουν;..

Εκτυπώστε την παρακάτω λίστα, δώστε στον καθένα από μία και εξηγήστε τους ότι για να βρουν τα αυγά θα πρέπει πρώτα να μαζέψουν τα αντικείμενα που αναγράφονται στη λίστα τους.

Τα αντικείμενα που αναγράφονται στην παρακάτω λίστα είναι εύκολα και ευδιάκριτα μέσα στο σπίτι ή τον κήπο. Το προσάρμοσα έτσι, καθώς οι δικοί μου καλεσμένοι ήταν ηλικίας 4 έως 9. Βασικός κανόνας είναι να βρουν όλα τα μέλη της ομάδας από ένα αντικείμενο. Αυτό τους οδηγεί στο να συνεργάζονται και τα μεγαλύτερα παιδιά να βοηθάνε τα μικρότερα. Για να είστε σίγουροι ότι θα συμμετάσχουν όλοι, δεχτείτε τα αντικείμενα μόνο αν σας παραδοθούν από το κάθε παιδί ξεχωριστά.

Εφόσον οι μικροί εξερευνητές συμπληρώσουν τη λίστα, δώστε τους ένα χαρτάκι με το όνομα αυτού που έχει τα αυγά (συνεννοηθείτε από πριν το ποιος από τους ενήλικες θα αναλάβει αυτό το ρόλο και θα έχει το νου του στα “αυγά”).

Ο “συνεργάτης” σας θα τους θέσει την τελική αποστολή, Θα πρέπει το κάθε παιδί να “ψαρέψει” από ένα (ή περισσότερα ανάλογα με την ηλικία) ζευγάρι από καπάκια! Πρακτικά μέσα σε μια λεκάνη βάλτε λίγο νερό, ρίξτε ζεύγη από διάφορα καπάκια μπουκαλιών και δώστε τους ξυλάκια για να ψαρέψουν όλοι με τη σειρά. Θα διασκεδάσουν σίγουρα ! Μόλις ολοκληρώσουν τη “δοκιμασία”, είναι η ώρα να κερδίσουν!

Αφού τα κατάφεραν μέχρι εδώ, τότε και εσείς θα πρέπει να τηρήσετε την υπόσχεσή σας και να τους δώσετε … αυγά δεινόσαυρων.

Από όσο γνωρίζω, τέτοια αυγά  δε θα βρείτε σε κανένα σούπερ μάρκετ αλλά μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας! Θα χρειαστείτε απλά νερομπαλονάκια και μινιατούρες φιγούρες δεινοσαύρων. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τη μινιατούρα μέσα στο μπαλονάκι και να το γεμίσετε με νερό. Η αλήθεια είναι ότι θα χρειαστείτε κάποια βοήθεια με το μπαλονάκι, αλλά θα τα καταφέρετε. Αφού το δέσετε, βάλτε το στην κατάψυξη και μέσα σε λίγες ώρες θα έχετε τα αυγά δεινόσαυρων! 

1.Θα χρειαστείτε απλά νερομπαλονάκια και μινιατούρες φιγούρες δεινοσαύρων.
2. Βάλτε τη μινιατούρα μέσα στο μπαλονάκι.
3. Γεμίστε τα με νερό.
4.Αφού το δέσετε, βάλτε το στην κατάψυξη και μέσα σε λίγες ώρες θα έχετε τα αυγά δεινόσαυρων

Όταν φτάσει η ώρα να αποκαλύψετε τα αυγά στους μικρούς εξερευνητές, κόψτε απλά τις άκρες από τα μπαλόνια, τοποθετείστε τα σε μια λεκάνη και θαυμάστε τα έκπληκτα πρόσωπά τους. Εάν το επιτρέπουν οι ηλικίες (και φυσικά οι γονείς) με ένα μικρό σφυράκι σπάστε σιγά σιγά τα παγωμένα αυγά σας και δώστε ζωή στους δεινόσαυρους και τεράστια χαμόγελα στους μικρούς σας φίλους.

Όλο το παιχνίδι είναι πολύ απλό να στηθεί, δε χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία ή υλικά και σίγουρα θα δώσει στο απόγευμα των παιδιών σας μια ξεχωριστή νότα!

Share:

About us

      Είμαστε η Φωτεινή και η Φωτεινή!
Στο Love, F δημοσιεύουμε με αγάπη το καλύτερο “κομμάτι” μας. Συστεγάζουμε τις αρχές, τις απόψεις, τις επιθυμίες και τις στιγμές μας. Είναι το κέφι μας, όσα μας απασχολούν και όσα προσπαθούμε.

FIND US

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

You may also like