Σεπτέμβρης, 2020

Πολλές φορές αναρωτήθηκα γιατί αλλάζουμε χρόνο τον Ιανουάριο και όχι τον Σεπτέμβρη. Αν το σκεφτείτε, θα ήταν πιο λογικό. Προηγείται ένα μεγάλο “διάλειμμα”, πρέπει να πάρουμε νέες αποφάσεις, θέτουμε στόχους, αγχωνόμαστε, ενθουσιαζόμαστε, ξεκινάμε και εν τέλει καταλήγουμε πάλι στη ρουτίνα μας.

Σε κάθε περίπτωση ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της “αρχής”. Ανασυντασσόμαστε, οργανωνόμαστε και ξεκινάμε. Ίσως φταίει ότι συμπίπτει με την έναρξη του σχολικού έτους και μας παρασύρει όλους.

Όμως ξέρουμε όλοι ότι αυτός ο Σεπτέμβρης είναι αλλιώτικος. Δεν ξέρεις από πού και πώς να ξεκινήσεις. Είναι που όλα μείνανε στη μέση και τώρα είναι πιο δύσκολο από συνήθως να βρεις την άκρη. Γιατί κακά τα ψέματα, όσο και να αγαπάς τις νέες αρχές (που πάντα θα έρχονται), συνοδεύονται από άγχος, φόβο και λίγη ανασφάλεια. Αυτό μάλλον όμως τις κάνει σημαντικές.

Οπότε φέτος τα πράγματα είναι λίγο περίεργα – ναι, η λέξη “περίεργα” νομίζω αρμόζει πλήρως στην κατάσταση. Η αβεβαιότητα μπορεί να κυριαρχεί αλλά ίσως είναι μια ευκαιρία να μάθουμε να τη διαχειριζόμαστε και να την αντιμετωπίζουμε στα ίσια. Δεν είναι καιρός για υπεκφυγές. Η προσαρμοστικότητα (η πιο εντυπωσιακή αρετή κατά τη γνώμη μου) είναι το φετινό μας task.

Ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί για πολλούς την επιστροφή στην “κανονικότητα”. Σιχαίνομαι αυτή τη λέξη και να που αυτή η χρονιά με δικαιώνει. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ανατρεπτικό από την καθημερινότητα, τίποτα πιο αντικανονικό από την κανονικότητα. Όλα ανατρέπονται ανά πάσα ώρα και στιγμή. Πάντα συνέβαινε αυτό, απλά τώρα είναι πιο εύκολο να το διακρίνουμε. Και τώρα που όλα συμβαίνουν πιο γρήγορα σίγουρα είναι για όλους μας πιο δύσκολο να το διαχειριστούμε. 

Είναι παράξενο πώς πράγματα αυτονόητα, που σηματοδοτούνταν με την αρχή του μήνα, πλέον είναι στον αέρα ή έχουν ήδη καταργηθεί. Παρόλα αυτά όλοι μας συνεχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για αυτήν τη νέα αρχή χωρίς να ξέρουμε πώς, τι και πότε. Δεν πειράζει, όλα θα γίνουν. Διαφορετικά, με νέες συνθήκες και συνήθειες αλλά θα γίνουν. 

Με έναν καφέ, με λίγους καλούς φίλους, με νέες προκλήσεις ας κάνουμε (κι) αυτό το μήνα δικό μας. Με τα καλά του και τα κακά του. Ποιος λέει ότι η ζωή δεν μπορεί να είναι ωραία ακόμα και με μάσκα;

Καλό μήνα, καλή αρχή!

Share:

About us

      Είμαστε η Φωτεινή και η Φωτεινή!
Στο Love, F δημοσιεύουμε με αγάπη το καλύτερο “κομμάτι” μας. Συστεγάζουμε τις αρχές, τις απόψεις, τις επιθυμίες και τις στιγμές μας. Είναι το κέφι μας, όσα μας απασχολούν και όσα προσπαθούμε.

FIND US

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

You may also like