Αεροπλάνο έπεσε στην πλατεία του χωριού!

Ποιος είπε πως η ζωή στο χωριό είναι μονότονη ή ασφαλής;
Και αν σου έρθει ένα αεροπλάνο στο κεφάλι;

Ένας γνωστός μου, φυσικός, λέει πως ποτέ δεν υπάρχει πιθανότητα 0% για τίποτα. Μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να πέσει ένα αεροπλάνο πάνω σου. Τι γίνεται όμως όταν όντως συμβαίνει; Και τι γίνεται όταν βρίσκεσαι σε ένα θεωρητικά ήσυχο χωριό;

“To είδα σας λέω, ένα αεροπλάνο έπεσε!”

Έτσι σηκώθηκα σήμερα το πρωί από το κρεβάτι χωρίς να είμαι σίγουρη αν ξύπνησα ή αν ονειρεύομαι.

Δυστυχώς, δεν ήταν όνειρο. Ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο συνετρίβη στην πλατεία του χωριού. Ένα αεροπλάνο έπεσε στο κέντρο του χωριού! Το γράφω, το λέω αλλά δεν μου είναι εύκολο να το πιστέψω και να το δεχτώ.

Ίσως ξέρετε κι εσείς πως το χωριό σου, το σπίτι σου, είναι πάντα το μέρος που ό,τι και αν συμβαίνει είναι η ασφάλειά σου, το καταφύγιο σου.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι η πρώτη φορά που εθεάθη το μικρό αεροπλάνο να πετάει χαμηλά πάνω από το χωριό. Δεν είναι εύκολες στιγμές και ο περαιτέρω σχολιασμός περισσεύει.

Ο χειριστής που θα δείτε να αναφέρεται ως “ο 19χρονος πιλότος” είναι ένα νέο παιδί με όνειρα που ό,τι και να έγινε καλό είναι να σεβαστούμε όλοι τις δύσκολες στιγμές που περνάει η οικογένειά του και να είμαστε ευγνώμονες που είναι καλά.

Θεός, τύχη, κάρμα, μπορεί ο καθένας να το ονομάσει όπως νιώθει- ό,τι και να είναι, σήμερα μας έσωσε. Όλους, όχι μόνο τον πιλότο, όλους. Θα μπορούσε ο καθένας μας, για διαφορετικούς λόγους, να ήταν εκεί- κι όμως, το ατύχημα δεν έγινε δυστύχημα.

Το μονοκινητήριο αεροπλάνο που έπεσε στο κέντρο του χωριού.

Η ταβέρνα – καφετέρια στο διπλανό μαγαζί από το σημείο σύγκρουσης είχε σήμερα ρεπό, ενώ ο καταστηματάρχης του μαγαζιού, στο οποίο το αεροπλάνο έπεσε, καθόταν απέναντι. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες ο τρόπος που έπεσε το αεροπλάνο δεν προκάλεσε καν το σπάσιμο της τζαμαρίας του μαγαζιού!

Ο πλάτανος που δεσπόζει στο κέντρο ήταν πάντα σημείο- κατατεθέν του χωριού, με ιστορία και “ιστορίες” .Τώρα αποδείχτηκε και σωτήριος, καθώς έκοψε τη φόρα του αεροπλάνου και αποφεύχθηκε σφοδρότερη σύγκρουση και πιθανή έκρηξη.

Το κέντρο του χωριού είναι η καρδιά της ζωής στην επαρχία και η πιθανή καταστροφή του θα ήταν τραγική. Για τις ανθρώπινες απώλειες δεν μπορώ καν να το φανταστώ κι εφόσον δεν συνέβησαν δεν θα το κάνω.

Το ΕΚΑΒ δεν ήρθε ποτέ στο χωριό. 

Δεν μπορείς να μην σκέφτεσαι τα “αν”. Αν δεν έβρισκε αντίσταση στον πλάτανο, αν ήταν ανοιχτό το μαγαζί δίπλα, αν περνούσε αυτοκίνητο, αν δεν πετούσε τόσο χαμηλά, αν, αν….

Ο φόβος είναι σχετικός. Στις μέρες μας δεν ξέρεις πια τι να φοβάσαι και τι να περιμένεις, όποτε ίσως πρέπει να μην  φοβόμαστε τίποτα (μόνο να είμαστε προσεκτικοί!). Η ζωή είναι τόσο μικρή και όσο κλισέ κι να ακούγεται πρέπει να τη ζούμε στο έπακρο όπως θέλουμε. Ποτέ δεν ξέρεις πότε ένα αεροπλάνο θα βρεθεί στην πόρτα σου!

Fact: Σήμερα θα ήταν η “Βραδιά Πλατάνου” αν δεν υπήρχαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, μια γιορτή που πάντα περιμένουμε. Ο πλάτανος μας έσωσε και μας θύμισε πως πρέπει να γιορτάζουμε την κάθε μέρα! 

Share:

About us

      Είμαστε η Φωτεινή και η Φωτεινή!
Στο Love, F δημοσιεύουμε με αγάπη το καλύτερο “κομμάτι” μας. Συστεγάζουμε τις αρχές, τις απόψεις, τις επιθυμίες και τις στιγμές μας. Είναι το κέφι μας, όσα μας απασχολούν και όσα προσπαθούμε.

FIND US

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

You may also like