Η ανακοίνωση

Με τις πρώτες συζητήσεις που κάναμε με τη Φωτεινή Τ. για να ξεκινήσουμε το Blog, ήξερα ότι ένα από τα θέματα που ήθελα να ασχοληθούμε ήταν η τρίτη ηλικία. Έχω πολλή αγάπη και σεβασμό για τους παππούδες και τις γιαγιάδες αυτού του κόσμου γιατί πρώτα από όλα έχω λάβει απεριόριστη αγάπη από τους δικούς μου. 

Όταν όλο αυτό πήρε σάρκα και οστά, άρχισα να σκέφτομαι ότι κάπως θα φτάσει στα αυτιά τους τι κάνω και πως γράφω για αυτούς, οπότε αποφάσισα να τους προλάβω και να τους εξηγήσω το πώς και το γιατί. 

Βρήκα την ευκαιρία ένα απόγευμα όπου, πάντα με αποστάσεις, ο παππούς και η γιαγιά Φ. ήρθαν στην αυλή για βόλτα. Ξεκίνησα δυναμικά: “Γιαγιά θα γίνω Blogger”. Περίμενα να με ρωτήσει τι είναι αυτό, πονάει κ.τ.λ. Άλλη μια φορά όμως ξεγελάστηκα. Η γιαγιά Φ. απάντησε τελείως ψύχραιμα πως κάπου το έχει ακούσει αυτό. Φαντάστηκα πως το μπερδεύει με κάτι άλλο. Κατάλαβα ότι πάλι την πάτησα όταν με ρώτησε γιατί θέματα θα γράφω. Στιγμιαία σοκαρίστηκα με τις γνώσεις της, της εξήγησα πως ένα από τα θέματα που θέλω να γράφω είναι για την τρίτη ηλικία και κατά συνέπεια και για αυτούς. Τη ρώτησα (με τελείως αθώο ύφος) αν μ’ αφήνει. Αφού αναρωτήθηκε αν όντως ανήκει στην τρίτη ηλικία, γέλασε λίγο αμήχανα και είπε πως μου δίνει την άδεια, γελώντας. 

Update: κάποιος τους είπε ότι γράφω για αυτούς. Το ενδιαφέρον για περισσότερες λεπτομέρειες μεγάλωσε. Θέλουν να δουν τι λέω. Δεν ξέρω πώς θα πάει αυτό.

Η άλλη γιαγιά μου πάλι, όταν το άκουσε μέσω τηλεφώνου, έδωσε την εξής απάντηση : “Εγώ θέλω να μην κουράζεσαι και να μη δουλεύεις πολύ”. Κλασική, αγαπημένη γιαγιά. Δεν έχουν υπάρξει περαιτέρω αντιδράσεις ακόμα. Αναμένουμε. 

 Οι αντιδράσεις των γιαγιάδων μου, στο μυαλό μου τουλάχιστον, επιβεβαιώνουν γιατί οι αποτελούν ιδιαίτερο θέμα. Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας (συγγνώμη, γιαγιά αλλά τυπικά και μόνο εκεί ανήκεις κι εσύ) έχουν γνώσεις, ενδιαφέροντα και άποψη που θα σε εκπλήξουν ενώ σου δίνουν τα πάντα (ακόμα και την άδειά τους για να γράφεις για αυτούς) αρκεί να είσαι καλά. Σίγουρα δεν είναι όλοι έτσι (άλλωστε οι γενικεύσεις πολλές φορές δημιουργούν σύγχυση), αλλά πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουν οι ίδιοι ποιοι είναι. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που διψούν για ελάχιστη προσοχή και είναι διατεθειμένοι να στο επιστρέψουν πολλαπλά πίσω με απεριόριστοι αγάπη. Για αυτούς τους ανθρώπους θα μιλάω και θα προσπαθώ να τους δώσω φωνή… Τουλάχιστον μέχρι να μου κλέψει τη “δουλειά” η γιαγιά μου!

Share:

About us

      Είμαστε η Φωτεινή και η Φωτεινή!
Στο Love, F δημοσιεύουμε με αγάπη το καλύτερο “κομμάτι” μας. Συστεγάζουμε τις αρχές, τις απόψεις, τις επιθυμίες και τις στιγμές μας. Είναι το κέφι μας, όσα μας απασχολούν και όσα προσπαθούμε.

FIND US

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

You may also like