Πώς να φτιάξετε μία διαφορετική “τούρτα” γενεθλίων από μπύρες!

Έχω παρατηρήσει πως συχνά όταν πλησιάζουν τα γενέθλια φίλων, μας απασχολεί πιο πολύ η οργάνωση της όποιας (καθιερωμένης) έκπληξης παρά η τούρτα αυτή καθ’ αυτή. Πιστεύω ότι αυτό οφείλεται σε 2 λόγους:

  1. Οι εντυπωσιακές τούρτες είναι συνήθως πολύ ακριβές και
  2. Οι περισσότεροι δεν θα δοκιμάσουν ποτέ από την τούρτα είτε γιατί δεν θα προλάβουν, είτε γιατί δεν τρώνε.

Καταλήγουμε λοιπόν πολλές φορές στην αγορά μιας απλής τούρτας, την οποία κυρίως χρησιμοποιούμε ως βάση για να βάλουμε κάπου τα κεράκια. Γιατί όμως να μην κάνουμε κάτι διαφορετικό που θα είναι εντυπωσιακό, οικονομικό και θα είναι πιο προσωποποιημένο;

Κάπως έτσι σκέφτηκα και ξεκίνησα να φτιάχνω τούρτες χωρίς… γλυκό!

Η πρώτη που θα δείτε προοριζόταν για τα δίδυμα ξαδέρφια μου, αγόρια ηλικίας 20 και φυσικά λάτρεις της μπύρας.

Για το κύριο σώμα χρησιμοποίησα 3 εξάδες κουτάκια μπύρας και 4 μπουκάλια των 330ml.

Όπως ανέφερα, πιστεύω πώς οι τούρτες πρέπει να είναι εντυπωσιακές και για αυτό επέλεξα να επιχειρήσω να την κάνω τριώροφη (όχι πολύ πρακτικό, δεδομένου του βάρους και της μετακίνησης αλλά σίγουρα άξιζε). Για τη βάση χρησιμοποίησα ένα στρογγυλό ταψί και για τα δύο στρώματα δύο βάσεις από τούρτες περασμένων χρόνων (αν η μαμά μου ωστόσο δεν κρατούσε τα πάντα, θα χρησιμοποιούσα μία χαρτόκουτα από την οποία θα έκοβα δύο κύκλους μικρότερους της βάσης). Τύλιξα το ταψί και το τρίτο στρώμα με γκοφρέ χαρτί (δεν ήταν απαραίτητο).

Το βασικό θέμα ήταν οι μπύρες και πώς θα καταφέρω να τις σταθεροποιήσω για να μην πέσουν. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να σταθεροποιήσετε τις μπύρες:

  • Στη βάση χρησιμοποίησα ταινία 
  • Στη μέση κορδέλα
  • Στο τρίτο στρώμα λαστιχάκια για να εξασφαλίσω όσο το δυνατόν περισσότερο ότι τα μπουκάλια δεν θα γλιστρούσαν.

Επειδή όμως θέλαμε και τις μπύρες παγωμένες αφού έκανα τη δοκιμή, τις έβαλα στην κατάψυξη και τις έβγαλα μισή ώρα πριν την έκπληξη. Μάλλον αυτό ήταν εν μέρει λάθος γιατί οι μπύρες γλιστρούσαν αλλά ήταν ρίσκο που άξιζε (ποιος πίνει ζεστή μπύρα;).

Στόλισα την “τούρτα” με κορδέλες και έφτιαξα τα αρχικά των ονομάτων για να διακοσμήσω την κορυφή. Εκεί πρόσθεσα επιπλέον κορδέλες και στολισμούς.

Για τα αρχικά χρειάστηκα ξυλάκια για σουβλάκι, χαρτόνι, ψαλίδι και ταινία. Προτίμησα να βάψω τα ξυλάκια με έναν μαύρο μαρκαδόρο για την λεπτομέρεια.

Τα κεράκια ήταν το επόμενο θέμα. Τοποθέτησα 7 πάνω στα κουτάκια μπύρας της βάσης, 6 στη βάση της τρίτης στρόσης και 8 πάνω στα μπουκάλια (δύο στο καθένα). Όχι δεν πήραμε φωτιά κυρίως χάρις στο blue tack.

Η τούρτα μας είναι έτοιμη! Θέλει ιδιαίτερη προσοχή στη μεταφορά ειδικά στο αμάξι (ομολογώ εκεί την πάτησα με αποτέλεσμα να χαλάσει λίγο το τελικό αποτέλεσμα, κυρίως η ένωση των τριών στρωμάτων).

Φυσικά μπορείτε να κάνετε τη δικιά σας εκδοχή με ένα ή δύο επίπεδα!

Πώς σας φάνηκε η ιδέα; Εάν σας άρεσε και έχετε να προτείνετε και εσείς μία διαφορετική τούρτα, γράψτε μας στα σχόλια για να τη δοκιμάσουμε και εμείς!

Share:

About us

      Είμαστε η Φωτεινή και η Φωτεινή!
Στο Love, F δημοσιεύουμε με αγάπη το καλύτερο “κομμάτι” μας. Συστεγάζουμε τις αρχές, τις απόψεις, τις επιθυμίες και τις στιγμές μας. Είναι το κέφι μας, όσα μας απασχολούν και όσα προσπαθούμε.

FIND US

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

You may also like