Πώς να οργανώσετε εύκολα ένα διαφορετικό αποχαιρετιστήριο πάρτι- έκπληξη!

Ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι που κατέληξε… προφητικό!

Ζούμε στην εποχή των μετακινήσεων και συχνά αποχαιρετάμε φίλους και συγγενείς που για διάφορους λόγους μετακομίζουν στο εξωτερικό. Ειδικά πολλοί φοιτητές ταξιδεύουν για Erasmus ή για μεταπτυχιακό και … ποιος δεν θέλει να ξέρει πως δεν θα ξεχαστεί; Τι πιο όμορφο να διοργανώσετε μία γιορτή έκπληξη για αυτούς; Και – γιατί όχι – να ταξιδέψετε στο μέλλον μαζί τους;

Η ιδέα για την συγκεκριμένη πρόταση προέκυψε όταν αγαπημένη μου φίλη (που δεν ήθελα καθόλου να φύγει) θα έφευγε για Erasmus στη Γερμανία. Μόνο που τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι…

Σεφτόμουν πόσο σημαντική θα ήταν η απουσία της (έστω και για αυτούς τους 6 μήνες) και πώς θα μπορούσαμε να ξεγελάσουμε τον χρόνο. Έτσι δημιουργήθηκε το παιχνίδι της “Χρονοκάψουλας”.

Η βασική ιδέα ήταν μια χρονοκάψουλα η οποία υποθετικά θα μας μετέφερε σε γεγονότα και σημαντικές προσωπικές στιγμές που θα συνέβαιναν το διάστημα που θα έλειπε η Α. με απώτερο σκοπό να βγάλουμε φωτογραφίες αναπαριστώντας αυτές τις στιγμές με την Α.

Ξεκινώντας, δημιουργήστε την χρονοκάψουλά σας, δηλαδή ένα κουτί χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως αλουμινόχαρτο, κουτί από σούπερ μάρκετ, και ένα ψαλίδι και κάντε μία τρύπα στο πάνω μέρος (όπως στο κουτί με τα κάλαντα αλλά πιο μεγάλη). Φροντίστε να γράψετε πάνω στο κουτί την λέξη “Χρονοκάψουλα” για να είναι κατανοητό.

Τα βασικά υλικά για τη “Χρονοκάψουλα”.

Σημαντικό είναι να αποφασίσετε ποια γεγονότα θέλετε να αναπαραστήσετε. Αφού κάνετε την επιλογή, σκεφτείτε ποια αντικείμενα θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να δώσετε το κλίμα που θέλετε. Μην παραλείψετε να επιλέξετε τα τραγούδια που θα συνοδεύουν το κάθε γεγονός και θα σας πρότεινα να τα ¨κατεβάσετε¨. Η μουσική και η ενδυμασία (δώστε έμφαση στα ρούχα!) είναι αυτά που θα κάνουν τη διαφορά- θα με θυμηθείτε!

Με φαντασία και χρωματιστούς μαρκαδόρους γράψτε σημειώματα με τα σημαντικά προσωπικά και δημόσια γεγονότα που πρόκειται να συμβούν, περιγράφοντας ένα μικρό σενάριο σε ενεστώτα χρόνο. Τοποθετήστε διπλωμένα τα χαρτάκια (εγώ τα δίπλωσα στα 2 για να μπορούν να τραβηχτούν εύκολα) μέσα στο κουτί.

Προσωπικά, όταν το πρωί εκείνης της Τετάρτης έγραφα τι θα γινόταν, δε φανταζόμουν ότι μέχρι το μεσημέρι όλα θα είχαν αλλάξει. Το ταξίδι της Α. ακυρώθηκε, όπως και πολλά άλλα από όσα διαφορετικά θα γινόταν (π.χ. παρέλαση 25ης Μαρτίου) λόγω του κορωνοϊού. Παρά την απογοήτευση αποφασίσαμε να προχωρήσουμε κανονικά γιατί, όπως φαινόταν, ήταν εν τέλει και η δικιά μας ευκαιρία να ζήσουμε αυτές τις στιγμές!

Έτσι, όταν το “θύμα”, η Α., ήρθε στο σπίτι την περίμενα μόνο εγώ στην πόρτα με την “χρονοκάψουλα”.

Η υπόλοιπη παρέα ήταν κρυμμένη σε ένα δωμάτιο όπου και βρισκόταν τα αντικείμενα/ρούχα που θα χρησιμοποιούσαμε. Η κάμερα είχε ήδη στηθεί απέναντι από τον τοίχο όπου θα βγάζαμε τις φωτογραφίες.

Κάθε φορά που τραβούσε ένα χαρτάκι-γεγονός οι υπόλοιποι βγαίναν από το δωμάτιο με επίκαιρο τραγούδι και αντίστοιχα props για να βγάλουμε φωτογραφίες στο μέρος όπου ήδη είχε στηθεί η κάμερα. Σημαντικό: Να θυμάστε ότι η σειρά είναι τυχαία και θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για όλα.

Το βασικό σε όλα είναι να αφήσετε τον εαυτό σας να το ζήσει!

Εάν κάποιος από τους φίλους σας  το έχει ειδικά με το acting θα το διασκεδάσετε πολύ! Η αντίστοιχη με την περίσταση ενδυμασία βοηθάει επίσης πάρα πολύ (χρήσιμο για κάθε θεματικό event).

Μπορείτε να προσαρμόσετε τα γεγονότα σε εσάς και την περίοδο που επιλέγετε να αναπαραστήσετε. Το σίγουρο είναι πως θα περάσετε καλά και θα “κρατήσετε” δίπλα σας τους αγαπημένους σας, έστω και σε φωτογραφία!  

Παρακάτω θα δείτε τα γεγονότα που εμείς επιλέξαμε καθώς και τα αντικείμενα που χρησιμοποιήσαμε. Και τις φίλες μου (τον αδερφό μου και τον Θ.) που είναι τρελοί και θετικοί σε κάθε ιδέα! Τους ευχαριστώ που μου επέτρεψαν να δείτε αυτές τις φωτογραφίες!

Παρέλαση 25ης Μαρτίου

Τραγούδι: “Να τα’νε το ’21

Αντικείμενα: Σημαιάκια, σημαία μεγάλη για background, σακάκια για όλους μας

Γενέθλια

Τραγούδι: “Χρόνια πολλά

Αντικείμενα: Καπελάκια, μπαλόνια, τούρτα και κεράκια

Πάσχα

Τραγούδι: Καγκέλια

Αντικείμενα: Λαμπάδες, παλτό για όλες μας

Κορονωϊός

Τραγούδι: It’s corona time

Αντικείμενα: Μάσκες (μόνο 2 είχαμε), μακαρόνια, Dettol, χαρτομάντηλα, αντισηπτικό.

Πρωτομαγιά

Τραγούδι: Το κορίτσι του Μάη

Αντικείμενα: Γυαλιά, μαντήλια, αξεσουάρ για τα μαλλιά.


Μαθητιάδα

Τραγούδι: “Σαητιά”

Αντικείμενα: Πορτοκαλί μπλουζάκια εθελοντών, διαπιστεύσεις, φάκελοι


Share:

About us

      Είμαστε η Φωτεινή και η Φωτεινή!
Στο Love, F δημοσιεύουμε με αγάπη το καλύτερο “κομμάτι” μας. Συστεγάζουμε τις αρχές, τις απόψεις, τις επιθυμίες και τις στιγμές μας. Είναι το κέφι μας, όσα μας απασχολούν και όσα προσπαθούμε.

FIND US

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

You may also like