Δεν πειράζει να μην κάνεις κάτι αυτές τις μέρες!

Όταν καταλάβαμε όλοι ότι οι μέρες που έρχονται θα μας βρουν στο σπίτι μας με άπλετο ελεύθερο χρόνο οι περισσότεροι από εμάς άρχισαν να σκέφτονται όλα τα πράγματα που ήθελαν τόσο καιρό να κάνουν. Να τακτοποιήσω επιτέλους την ντουλάπα μου, να καρφώσω εκείνους τους πίνακες που έχουν γίνει μόνιμοι πάνω στο καλοριφέρ, να δοκιμάσω την συνταγή που είχα κρατήσει…. και η λίστα δύσκολα τελειώνει. 

Όμως οι μέρες ανεξήγητα περνάνε και τίποτα από όσα έλεγες πώς θα κάνεις δεν έχει γίνει. Το άγχος φυσικά μεγαλώνει όταν ακούς άλλους να μαθαίνουν κινέζικα άνευ δασκάλου και να έχουν τακτοποιήσει τα μπλουζάκια τους με βάση το χρώμα τους. Το θέμα είναι πως όντως δεν καταλαβαίνεις πώς κυλάει ο χρόνος ενώ έχεις πραγματικά τη διάθεση να το κάνεις. Ή όχι;

Πέρασα από πολλές φάσεις για να μπορώ να σου πω πως δεν πειράζει να περάσουν κάποιες μέρες με εσένα στον καναπέ. Είναι εντάξει να μην είσαι δημιουργικός και παραγωγικός όπως ακούς πώς θα έπρεπε να είσαι. Είναι εντάξει να περάσουν μέρες χωρίς να κάνεις τίποτα απολύτως.

Κι αν νομίζεις ότι και αυτό είναι απλό, δεν είναι για όλους μας. Εάν είσαι και εσύ από αυτούς που δεν ξέρουν να ζουν χωρίς άγχος και νιώθουν τύψεις όταν κάθονται, ήρθε η ώρα να χαλαρώσεις. Και είσαι ήδη πολύ τυχερός εάν έφτασες ως εδώ χωρίς να σε ανάγκασε το ίδιο σου το σώμα να το κάνεις. 

Υπάρχει αυτή η “καταπίεση” γύρω μας (ή πολλές φορές από μέσα μας) ότι πρέπει να είμαστε πολυπράγμονες, να κάνουμε χίλια διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα και να τα κάνουμε καλά. Ακόμα και στον κενό από υποχρεώσεις χρόνο πρέπει να έχεις ένα χόμπι , να αποκτήσεις διαφορετικά skills, ή ακόμα και να έχεις έννοια για το τι πρέπει (θέλουν) να κάνουν οι άλλοι. 

Πόσες φορές έχεις πει δεν μου φτάνει η μέρα; Εάν κάτσεις και το σκεφτείς θα δεις ότι στο πέρας της ιστορίας είναι αστείο να επικαλούμαστε ότι χρειαζόμαστε επιπλέον χρόνο, όχι για να απολαύσουμε αυτά που έχουμε αλλά για να κάνουμε και άλλα. Πίστεψε με έχω πει πολλές φορές ότι δεν προλαβαίνω και το εννοούσα. Όταν αναγκάστηκα να κάνω ένα βήμα πίσω είδα πως και χρόνο έχουμε και μεγαλύτερη ποιότητα έχουν οι πράξεις μας όταν ξέρουμε πότε να σταματάμε. 

Τώρα λοιπόν που όλοι ψάχνουν πώς να γεμίσουν τον χρόνο τους ίσως είναι η ευκαιρία σου να μην κάνεις τίποτα! Χαλάρωσε όπως εσύ επιλέξεις χωρίς περιορισμούς (μέσα στο σπίτι πάντα!) και σκέψου μήπως τελικά δεν πειράζει να μην τα προλαβαίνεις όλα. Και εάν νιώσεις πως χάνεις τον πολύτιμο χρόνο σου θυμήσου πως αυτό που καλό θα ήταν να κερδίσουμε από αυτήν τη δοκιμασία, είναι η ουσιαστική ιεράρχηση των αναγκών και των θέλω μας.

Share:

About us

      Είμαστε η Φωτεινή και η Φωτεινή!
Στο Love, F δημοσιεύουμε με αγάπη το καλύτερο “κομμάτι” μας. Συστεγάζουμε τις αρχές, τις απόψεις, τις επιθυμίες και τις στιγμές μας. Είναι το κέφι μας, όσα μας απασχολούν και όσα προσπαθούμε.

FIND US

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

You may also like